This is the kæptn spiking

Skal gjør denne veldig kort, for nå er det snart 24 timer siden jeg stod opp med dundrende hodepine og jeg er fortsatt ikke kommet frem dit jeg skulle vært og behovet for søvn er nå større enn magen til julenissen. Kveldsfly fra Oslo til Warsawa via København med SAS, normalt en helt kurant reiserute med trivelige folk og uten nevneverdig reisestress. I dag; ett lite mareritt.

Alt gikk mer eller mindre i henhold til planen helt frem til man fikk det første hintet når man står ved Gate D4 på Kastrup i påvente av boarding til kveldens siste flight. «Det er litt ugreit vær i Warsawa, 50/50 sannsynlighet for at vi kan lande». Burde tatt hintet og funnet ett hotell der og da, men evig optimist som man er så gikk man ombord i flyet. Kapteinen kom sågar med gode nyheter rett etter takeoff – «Været har bedret seg i Warsawa, dette går greit». En times tid og litt humping på skyene senere kom kontra beskjeden: «Været har blitt verre igjen og vi kan ikke lande, men vi har drivstoff til å henge litt over Warsawa og håpe at været blir bedre». Klokka er nå midnatt.

Etter å ha kikket ned på Warsawa i 60 mnutter kommer beskjeden ingen vil høre: «Ehm. This is the kæptn spiking. Været blir ikke noe bedre og vi må snu og dra tilbake til København…» resten av beskjeden forsvinner i den sedvanlige flykaptein mumlingen over høyttalerne ombord i flyet. Det tar en times tid å fly tilbake til København, vi lander i 02-tiden, SAS har skaffe ett hotell inne i København sentrum og nytt fly til Warsawa noen timer senere kl. 0820. Satser på at det holder å stå opp 0645 for å komme seg gjennom Københavns rushtrafikk og morgenkaos på Kastrup til boarding på flyet.

Men jeg jeg stort sett smilt å sett frem til en kort natt med søvn, en dusj og rene klær. Søvn og dusj ordner seg. Rene klær må jeg glemme, bagasjen var sjekket inn og var ikke mulig å få ut før landing i Warsawa.

Avslutter med litt fortjent skryt til SAS for effektiv og god kundeservice. Det tok bare noen få minutter å få hotell og mat etter returen til København, og jeg var booket om på nytt fly før jeg hadde gått av det forrige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *