To-dos

Jeg har alltid hatt mange baller i luften og mye å holde orden på, jeg er flink til å organisere hodet mitt og gjøre notater når det blir veldig mye, men innimellom er det noe som glipper eller havner i den berømte glemmeboka. Derfor har jeg i lang tid har jeg vært på søken etter en applikasjon som hjelper meg å holde orden på alle prosjekter, gjøremål og oppgaver på hjemmebane og på jobb. Jeg har sikkert prøvd ett titalls applikasjoner som alle lover at det skal være superenkelt og skal bidra til at jeg har full kontroll på absolutt alle perspektiver av livet mitt.

Litt av grunnen til at jeg synes det er vanskelig å finne noe fungerer helt optimalt er at jeg veksler hyppig mellom å bruke mange ulike plattformer (iPhone, iPad, Mac og PC) og jeg liker å kombinere med notater sammen med oppgavene. Gjerne kan også en oppgave strekke seg over lengre tid, med masse input på veien slik at det er behov for å enten dele den opp i mindre oppgaver eller å ha en god notat tråd slik at man kan følge historikken.

I det seneste har jeg prøvd meg frem med Things, Outlook Tasks, OneNote, Wunderthings, Evernote og ett par andre. Alle veldig gode applikasjoner med mye positivt, men også med tydelige svakheter. Things er eksempelvis veldig mobilorientert og det er både klønete og tar for lang tid å plukke opp mobilen til stadighet i møter for å pønsje inn oppgaver. Evernote er på den andre siden ekstremt god på notater og fungerer utmerket på alle devicer, men er helt elendig på oppgaver og to-do’s. Outlook tasks er for epost orientert og fungerer dårlig på mobil devicer. Og ingen av disse er nevneverdig gode på deling med andre i familie eller på jobb.

I forrige uke bestemte jeg meg for å sette opp en kravliste til en to-do applikasjon og gjøre ett grundigere søk på nettet etter en god applikasjon som jeg kunne selge sjela mi til. Kravlisten i omtrentlig prioritert rekkefølge:

  • Applikasjoner til Windows, Mac og iOS. Kan erstattes med en god web applikasjon, men fordel om det også kan brukes offline (når jeg sitter på toget på vei inn til jobb har jeg ofte problemer med internett dekningen på store deler av strekningen).
  • Mulighet til å organisere i prosjekter
  • Oversiktlig fremstilling av oppgaver jeg har i dag og den kommende uken
  • Mulighet for gjentagende oppgaver
  • Mulighet for notater på hver enkelt oppgave
  • Mulighet til å stille reminders, ikke viktig hvordan reminders gis (epost, sms, push notification etc)
  • Mulighet for å dele prosjekter, oppgaver eller notater

Når søket startet kom det naturligvis opp mange av de vanlige nye trend applikasjonene som jeg allerede har testet grundig og ikke blir komfortabel med. Det var litt tilfeldig at jeg valgte å besøke en nettside som listet opp de beste to-do applikasjonene for 2013 hvor jeg ramlet over Todoist.

Kort fortalt så tilfredstilte Todoist samtlige krav jeg hadde pluss litt tid. Brukergrensesnittet er utrolig enkelt og laget i HTML5 slik at det også er responsivt og raskt. De har offline applikasjoner for tilnærmet alle plattformer, er oversatt til norsk, kan sende til reminders på ulike måter. Noe av dette er premium funksjoner, men drøyt 200 kroner ($29) for 1 år premium abonnement er verdt hver eneste krone. Og jeg mener de som lager gode applikasjoner fortjener å få betalt.

Etter noen dager med jevn bruk av Todoist er jeg foreløpig veldig fornøyd og har allerede kjøpt premium for å få tilgang til alt. Og får hver gang jeg nå fullfører en oppgave får jeg Karma poeng av Todist. Nyttig når Karma hits back og jeg innser at jeg har dårlig karma fordi jeg har gjort for lite.

Les mer om all funksjonalitet du får i Todist her: https://todoist.com/overview 

Kom gjerne med tips til andre gode applikasjoner for gjøremål og notater og hvorfor du mener de er nyttige i kommentar feltet nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *